rulote de lemn date tehnice rulote sasiu si roti traditionale galerie foto rulote de lemn alte produse pe langa rulote de lemn Proiecte rulote contact rulote de lemn


Descriere tehnica: • Producem rulote din lemn de molid in sistem framing ( sandwich ) acoperiti la exterior si interior cu lambriu, finisat cu lacuri ecologice in culori la alegere.Rulota are un spatiu locuibil cu dimensiuni de 3x6 m din care baia ocupa 1.3x2 m si poate fi echipata cu chiuveta,dus,wc.
 • Putem produce si o varianta mai mare cu dimensiuni de 3x8 m compartimentata in 4 spatii cu urmatoarele functiuni: baie,doua dormitoare si sejur.
 • Putem realiza rulote dupa proiecte puse la dispozitie de catre client.
 • Terasa are dimensiunile de 2x3 m si poate fi comuna cu rulota sau detasabila. Accesul se face pe o terasa prevazuta cu scara.
 • Rulota este facuta cu pereti exteriori de 100 mm care include structura din elemente din molid de 45x50 mm,OSB 8 mm,izolatie vata minerala de 50 mm,lambriu interior si exterior.
 • Podeaua este din OSB 18 mm, este izolata cu 10 cm vata minerala si poate fi acoperita cu orice tip de pardoseala.
 • Acoperisul este in arc de cerc,este izolat cu 10 cm de vata ninerala si are invelitoare din sindrila bituminoasa sau tabla galvanizata, la alegere
 • In spatiul de locuit se poate amplasa un pat matrimonial de 1.4x2 m sub care se poate amenaja loc de depozitare pentru haine si doua paturi 0,9x2 m si/sau canapea extensibila la alegere.
 • Exista spatiu destinat pentru un blat de bucatarie echipat cu chiuveta, plita de gatit si frigider.
 • Rulota este echipata cu timplarie din lemn triplu stratificat gr 68 mm,geam termo 4-16-4 float-low-E
 • Sasiul pe care este asezata rulota este metalic,echipat cu roti auto dar nu are sistem de frinare si semnalizare,deci nu poate circula pe drumuri publice, insa poate fi deplasata si manevrata in vederea pozitionarii la locul dorit.
 • La solicitarea clientului putem executa pardoseala,patul matrimonial,mobilierul de bucatarie.

Tipuri de rulote din lemnRulotele din lemn se impart in 3 tipuri distincte in functie de marime, capacitatea de cazare si pret.

1. Rulota “pitic”Printr-o rulota “pitic” intelegem o rulota foarte mobila care poate fi si atasata la masina, dimensiunea acesteia variaza intre 2-2,3 metri pe latine si maxim 4 metri pe lungime. Cel mai bun exemplu in aceasta privinta este Canada si SUA unde a existat un adevarat boom al acestui tip de produs, putem vorbi chiar de antreprenori care au devenit milionari. Rulota “pitic” este echipata cu roti din cauciuc, are un sasiu metalic si este unicamerala. In general aceasta nu este dotata cu bucatarie sau baie. Totusi aceasta prezinta un avantaj major deoarece pretul de fabricare este foarte scazut si are o mobilitate deosebita. Rulota “pitic” poate fi atasata cu usurinta la van-uri, pick-up-uri si inlocuieste cu success rulotele clasice din PVC, aluminiu sau alte tipuri de materiale. Rulota “pitic” nu este o optiune pentru investitiile turistice, ci este folosita mai degraba de clientii care doresc un concediu un pic excentric. Aceasta tipologie de client nu doreste sa stea intr-o camera de hotel sau motel clasica, ci doreste un strop de aventura si adrenalina.

2. Rulota “standard”Rulota “standard” este cel mai utilizat tip de rulota deoarece are cele mai multe beneficii. Poate fi echipata atat cu roti de cauciuc cat si cu roti rustice din lemn , ea este o varianta eficienta atat din punct de vedere turistic cat si o alegere corecta pentru persoanele private sau chiar investitii mari in parcuri de aventuri sau zone de camping. Rulota “standard” masoara intre 2,5-3 metri pe latime si maxim 6 metri pe lungime. Daca latimea depaseste 2,35 metri atunci rulota este considerate agabaritica sin nu poate fi transportata pe drumurile publice fara insotirea unui transport special. Rulota “standard” poate fi echipata atat cu sasiu din lemn pe care compania noastra il produce si il recomanda, cat si cu sasiu metalic. Noi recomandam sasiul din lemn deoarece este foarte rezistent si flexibil si poate suporta socuri mecanice de inalta intensitate fara ca structura de rezistenta sa fie alterata sau modificata in vreun fel. Rulota “standard” poate fi echipata cu terasa sau alte dotari optionale (cerdac etc). Rulota “standard” poate sa fie unicamerala dar si bicamerala. De asemenea aceasta poate si dotata cu kitchineta si baie proprie. Izolatia propusa de compania noastra cat si geamurile Low-E (argon) fac locuibila rulota in cele mai bune conditii atat pe perioada verii cat si pe perioada iernii. Am avut si proiecte exceptionale cu rulote tricamerale dar cu un proiect deosebit de interesant care s-au dovedit foarte eficiente pentru familii. Tipologia clientului care doreste o rulota “standard” este aceea a turistului care doreste sa imbine confortul unei camere de hotel clasice cu aventura statului in natura. Spre exemplu exista turisti care nu doresc sa stea nici la cort sau in aer liber dar sunt si plictisiti de camerele clasice de hotel. Rulotele “standard” au cel mai bun raport calitate-pret. Termenul de recuperare a investitiei indifferent ca este al unei personae private sau companii este de maxim 2-3 ani. Spre exemplu o saptamana de vis in Franta poate sa ajunga in functie de conditii intre 500-1500 euro in conditiile in care costul unei rulote “standard” cu tot cu partea electrica, sanitara,, bai, mobilata nu sare de 25 000 euro.

3. Rulotele “gigant”Rulotele “gigant” sunt folosite indeosebi in scop turistic. Datorita faptului, precum o spune si denumirea ca sunt foarte mari, acestea au o capacitate de cazare sporita si toate facilitatile unui hotel clasic. In general ele pot fi bicamerale, tricamerale cu o latime variind intr 2,5-3 metri si o lungime de pana la 8 metri. Ele se pot echipa cu terase sau alte dotari optionale. Rulotele “gigant” pot si dotate atat cu sasiu din lemn, pe care noi ca si producatori il recomandam,cat si cu sasiu metallic. Sasiul metalic este mai putin robust datorita dimensiunilor ridicate a rulotei si de aceea din punct de vedere tehnic este mult mai efficient sasiul din lemn. Compania noastra doteaza orice tip de rulota cu geamuri de termonap Low-E cu argon, lambriu interior si exterior izolatie de cea mai buna calitate. Izolatia poate sa difere de la vata minerala de 10 sau 20 cm sau polistiren de interior sau exterior. In orice caz, indifferent de climat, temperatura cu o eficienta termica minima se mentine temperatura de 21 grade Celsius care este optima pentru habitat. Acoperisul poate sa difere de la tabla zincata galvanizata, tegola, acoperis din lemn sau orice alt tip de acoperis pe care clientul il prezinta in proiect. Rulota”gigant” are un grad de mobilitate scazut, dar are alte avantaje care o diferentiaza de competitie. Dintre aceste avantaje amintim faptul ca rulotele “gigant” prezinta aceleasi conditii gasite intr-un hotel de doua stele, trei stele si patru stele. In Romania pensiunile au un alt grad de categorisire, acestea fin de doua margarete, trei margarete, patru margarete si cinci margarete. O rulota “gigant” are aceleasi caracteristice ca o pensiune de trei margarete, ea putand fi echipata cu baie, bucatarie sau orice alt tip de dotari pe care le doreste clientul.


Schita rulota 8m